Categorieën
Nieuws

De tweede levering bereikt zijn doel

De materialen die we recent afgeleverd hebben in Lviv zijn gesorteerd en verdeeld, en worden op dit moment vervoerd naar de frontlinie. De dozen met chirugische middelen zijn geleverd aan de hoofd-chirurg van het Central Military Hospital in Kyiv. Een deel van de gevulde eerstehulp-kits zijn inmiddels bij de International Legion for the Defence of Ukraine.

Het afleveren is niet zonder risico’s, zoals Mykhaylo heeft ondervonden. Hij zag de impact van raketaanvallen op Odesa, en er gebeurde een auto-ongeluk voor hem, bij een checkpoint, in het donker.

Gelukkig is hij ongedeerd, en kon hij eerste hulp verlenen bij het ongeluk. Maar het toont wel aan dat logistiek binnen Oekraïne steeds ingewikkelder wordt. Dat wordt verergerd door brandstoftekorten en rantsoenen.

Zoals Andy Milburn onlangs op CNN vertelde komt veel humanitaire hulp niet verder dan Lviv, door een gebrek aan mensen die het aandurven de hulpgoederen te brengen naar waar ze nodig zijn.

Andy’s organisatie, The Mozart Group, heeft aangeboden ons te helpen met de distributie van onze materialen binnen Oekraïne. Hier zullen we dankbaar gebruik van maken.

We hebben nog altijd financiële steun nodig om levensreddende medische hulpgoederen aan hem te leveren, en veilig te vervoeren vervoeren. Donaties zijn daarom zeer welkom.