Categorieën
Nieuws

Derde traumarespons training in NL

Afgelopen weekend verzorgden we al weer voor de derde keer een tweedaagse M.A.R.C.H. training in Nederland in first responder traumazorg voor burgervrijwilligers die naar Oekraïne gaan.
Samen met het “A-Team” van instructeurs (Bartjan, Vincent, Kaylee, Dimitry) trainden we zo’n 25 mensen in basis traumahulpverlening op basis van het M.A.R.C.H. algoritme.
We doen dit om de dappere vrijwilligers een solide basis van vaardigheden en mentaliteit te geven voor reizen naar Oekraïne. Eigen veiligheid staat voorop, maar als het nodig is weet je wat je moet doen en red je misschien wel je eigen leven of dat van iemand anders. Recente aanvallen, zoals die op Kramatorsk, bewijzen dat burgers nog steeds niet veilig zijn en dat noodsituaties altijd en overal kunnen gebeuren.

Tijdens de scenariotrainingen moeten alle vaardigheden in de juiste volgorde in de praktijk gebracht worden. Situatiebewustzijn en communicatie spelen ook een rol, evenals improvisatie. Daarom oefenden we ook effectieve sleep- en evacuatietechnieken, teamwork en patiëntoverdracht aan hulpdiensten.

“Suspension of disbelief” werd gemaximaliseerd met uitstekende grimage, make-up en nepwonden door Miriam, Maggy en andere professionele trauma-acteurs.

Ons werk is puur op vrijwillige basis en alle kosten worden betaald uit donaties en onze persoonlijke bijdragen. Tot nu toe hebben we meer dan 170 vrijwilligers opgeleid in Nederland, Polen en Oekraine en we moeten ons werk voortzetten.
Doneer via deze link of de donatiebutton bovenaan de pagina en ondersteun ons om de medische materialen aan te vullen voor de volgende training!