Categorieën
Nieuws

Tweede MARCH-training in Polen en Oekraïne

9 dagen, 3500km, 135 mensen getraind

Vorige week hadden we weer een succesvolle reis naar Polen en Oekraïne om training te geven in het M.A.R.C.H. protocol en first responder traumazorg voor civiele humanitaire vrijwilligers en andere geïnteresseerden.
Carlo Lippold en Tamara sloten weer aan, en dit keer hadden we een speciale gast mee: Miriam. Miriam is professioneel trauma actrice en heeft al bijgedragen aan de training in maart en april in Nederland.

Dit keer ging ze mee om met haar volledige arsenaal aan grimage, behangplaksel, kwastjes, sponsjes en liters kunstbloed de meest realistische wonden te maken!

Meer over haar ervaringen lees je hier op LinkedIn.

Naast de training hebben we ook transport van medisch materiaal verzorgd. Voor Mykhaylo hebben we in Keulen 5 grote medic backpacks van 50L compleet met inhoud meegenomen. Met dank aan Blau-Gelbes Kreuz Keulen!

Er werd super hard getraind. De eerste 2 dagen in Polen hadden we een groep van 20 personen. De dag daarna door naar Oekraïne voor 4 dagen training geven.

Dit was even andere koek: bleek dat er elke dag een nieuwe groep kwam! Na de eerste shock te boven zijn gekomen, hebben we ons snel aangepast en het curriculum van 2 dagen zoveel mogelijk gecondenseerd in 1 dag. Het was keihard werken en bij 27 graden in de volle zon ook best een uitdaging

Gedurende de 4 dagen bleef een aantal cursisten steeds terugkomen omdat ze het zo interessant en leerzaam vonden dat ze vrij hadden genomen van werk om aan de training mee te kunnen doen. Een enorm compliment voor de inzet van ons team!

Naarmate de dagen vorderden konden we daarom ook steeds ingewikkelder scenarios neer zetten. Van casus met een catastrofale bloeding in open terrein naar multitrauma, junctionele bloedingen, ademnood en tegenstribbelende slachtoffers in de loopgraven. Allemaal met verschillende soorten afleiding zoals lawaai, rook, gesimuleerd inkomend vuur en rondvliegend vuil.

Dankzij de voorbereidingen en de gastvrijheid van Kris en het team van Fundacja WOLNO NAM, en van de dames van Rivne TakMed in Oekraïne, hebben we in 6 dagen zo’n 135 mensen in M.A.R.C.H. first responder vaardigheden kunnen trainen!

De trainingen werden voor de cursisten weer gratis aangeboden maar zijn uiteraard niet goedkoop…
Daarom stellen we uw donaties zeer op prijs om meer trainingen te kunnen organiseren. Ze zijn hard nodig Oekraïne.